Mascárs kennelträff 2018

 

Efter en lång och kall vår kom sommaren precis lagom till årets kennelträff med strålande solsken. 27 mattar/hussar samt nära och kära samlades kring det dignande bordet med det goda kafferbrödet deltagarna dukat upp. Givetvis var det hundar med också, med övervikt för dvärgarna.

 

Agneta hälsade alla välkomna samt tackade de som frivilligt hjälpt till att ordna inför den här dagen. Även blommor och presenter delades ut.  Agneta hade försökt intressera diverse myndigheter som använder hund i sitt arbete, bl a polisen, att komma och föreläsa men ingen var intresserad av att ställa upp. Vi klarade oss alldeles utmärkt utan dem och hade en mycket trevlig dag. Nu var det dags att ”anfalla” det fina kaffebordets härligheter.

 

Anne Håkansson hade ordnat med tipspromenad med, som vanligt, kluriga frågor och ”gissa kulor” i en glasburk. Någon deltagare hade tagit med en tunnel så vi fick öva lite agility med våra hundar. Dessutom ställde vi ut Agnetas hund-hoppshinder och koner.

 

Lunch avåts, i vanlig ordning beställd från nykvarnsföretaget Alla Tiders Matlagare.

 

Se bilder


 

 

Mascárs kennelträff 2017

 

Trots att man förutspådde regn en vecka innan vår kennelträff så blev det strålande solsken i vanlig ordning. Cirka 35 mattar/hussar samlades kring det dignande bordet med det goda kafferbrödet deltagarna dukat upp. Givetvis var det hundar med också, ett femtontal med övervikt för dvärgarna.

 

Agneta inledde det hela med att Välkomna alla samt tacka de som frivilligt hjälpt till att ordna inför den här dagen. Även blommor och presenter delades ut. Agneta presenterade även dagens ”gästföreläsare” Agneta Kaveryd, utbildad instruktör i rallylydnad.  Efter detta blev det rusning till kaffebrödet.

 

Medan vi fikade byggde Agneta K en rallybana där alla som ville fick instruktioner och ”köra” med sin hund.

Anne Håkansson hade ordnat med tipspromenad med kluriga frågor.

Efter lunchen blev det lekar med bl a ”amerikanskt koppel” på hundarna.

 

 


Se bilder


Mascárs kennelträff 2016

Årets kennelträff som vanligt Kristihimmelfärdsdagen torsdag 5:e maj. I år firar vi 20 årsjubileum och som grädde på moset har jag lyckats bjuda hit Anders Hallgren Sveriges första hundpsykolog. Fantastisk att lyssna på och få träffa. Anders har skrivit massor av läsvärda böcker som han också har med sig till försäljning. Gå in på nätet och läs om honom så ni verkligen förstår vilken ära att få träffa honom här på Vidbyholm.  

Se bilder


Mascárs kennelträff 2011

Årets kennelträff på kristi himmelsfärdsdagen blev en lyckad tillställning med god uppslutning, fint väder och många aktiviteter. Det var förevisning av Karin och vår ”egen” Ville-dvärg som visade prov på sina kunskaper i att söka och markera bl a narkotika (han kan åtskilliga sorter inklusive andra droger, lungcancer och har även lärt sig hitta/urskilja mobiltelefoner!) Vi fick också själva prova hur man kan lära sin hund söka. Våra föreläsare från Hundakuten berättade om ”vårdhund”, gav tips och råd om lydnad/fostran samt lät oss prova på rallylydnad. Som vanligt hade vi ett dignande fikabord och avnjöt en god lunch.

Se bilder


Mascárs Kennelträff 2010  
I år var det nionde gången i ordningen som den genomfördes! För den oinvigde så genomförs den alltid under kristi himmelfärdshelgen (vanligtvis onsdag kväll och torsdag). Onsdagens middag innehöll bl a en föreläsning om hundutställning av domarveteranen och schnauzerspecilisten Ulla Tjus. Under torsdagen fick vi bl a träna utställning och vi avslutade med en ”inofficiell” tävling. ”BIS” blev till sist Mascárs Mixter (Minus).

Se bilder.


2009 års kennelträff under kristihimmelsfärdshelgen blev återigen ett väldigt uppskattat evenemang. Gästföreläsare under onsdagskvällen på Vindhammar var veterinär Alexandra Eiger från Alviks smådjursklinik som höll föredrag om bl. a ormbett, fästingar, vaccinationer m m. Det blev också ett bra tillfälle att ställa egna frågor. God mat och trevligt umgänge gjorde att det dröjde till sent innan vi bröt för kvällen.

Se bilder


Årets kennelträff den 3-4 maj 2008 blev som vanligt en jättesuccé. I år fick vi äran att bli gästade av TV-kändisen Barbro Börjesson i hela två dagar. Omkring 60 mattar och hussar med Mascárhundar var närvarande.
Läs mer och se bilder


Här en liten rapport från kennelträffen Kr. Himmelfärdshelgen 2007.
Läs mer och se bilder.


Under hösten har Sanne Malmström Fors hållit kurser på Vidbyholm för Mascárhundarna.
Temat har varit Grundkurs i vardagsfostran, Närlydnad, Lös och lydig. Kurserna har varit mycket uppskattade en härlig
gemenskap och ett fantastiskt engagemang av Sanne. Varje kursdag har avslutats med gemensamt fika Till jul drack vi
julfikat i vårat pyntade stall.

Läs mer och se bilder.

Söndagen den 21 jan. avslutades kursen med gemensam långpromenad i SNÖN som äntligen kommit. Efteråt värmde alla sig med gemensamt "knytis" i köket på Vidbyholm.
Läs mer och se bilder.


Här en liten rapport från kennelträffen Kr. Himmelfärdshelgen 2006.
Läs mer och se bilder.


Reportaget från  Mascárträffen Kristihimmelfärdshelgen 2005 på Vidbyholm
90 mattar och hussar med hundar träffades till två lärorika och trevliga dagar med gästerna Barbro Börjesson och P-O Eriksson.Vädret var denna dag på vår sida. Första riktiga sommardagen.
Läs mer och se bilder.


Torsdagen den 20 maj Kristihimmelfärdsdag hade vi 2004-års  KENNELTRÄFFVidbyholm med bl.a Berit Magnusson.
Närmare 60 personer och många Mascárhundar mötte upp.
Årsvalparna gick kurs div. små "problem" löstes och man provade på agility.
Det blev en härlig lärorik dag med trevlig gemenskap god mat, fint väder och välkomnande av blivande valpköpare.

Varmt tack till alla som hjälpte till att få en lyckad dag och för allt gott kaffebröd samt Irene och Bengt som fixade med agilityhinder.
Vilka underbara valpköpare vi har. Kramar Agneta o. Lars.

Läs mer och se bilder


Helgen 28-29 maj 2003 hade vi kurs på Vidbyholm med Barbro Börjesson (känd från TV:s hundskola) och Berit Magnusson. Det blev en oförglömlig och fantastisk helg!

Läs mer och se bilder


Mascárträff 1 maj -02 med instruktörerna Berit Magnusson och P.O Eriksson.*
Läs mer och se bilder